Телефон/Факс: (032) 222-04-62
Адреса: м. Львів, вул. Чукаріна, 3

Новий проект «Дослідники»

В «Оріяні» почалась реалізація проекту «Реформування системи кримінальної юстиції для неповнолітніх в Україні». Його проводить МОіН спільно з МВС України та Національною молодіжною скаутською організацією «Пласт». Це нова ініціатива для підлітків – «Дослідники» – програма, яка передбачає тісну співпрацю між міліцією і навчальними закладами.
У листопаді на базі «Оріяни відбувся міський семінар освітян із впровадження проекту, а 28 січня з учнями НВК зустрілись представники проекту, Пласту і кримінальної міліції міста для
започаткування роботи.

Новий проект «Дослідники» Новий проект «Дослідники»

«Дослідники» – програма для школярів з вивчення основ правоохоронної діяльності і скаутингу, яка спрямована на покращення взаємодії між працівниками міліції, школярами і представниками їхніх громад. Програма застосовує пластовий підхід щодо отримання юнаками винагород за здобуття ними певних навичок. Однак, на відміну від пластової програми, ці навички стосуватимуться різних аспектів правоохоронної діяльності, яку здійснюють підрозділи кримінальної міліції у справах дітей МВС України.
«Загальна мета цього проекту – профілактика правопорушень. Програма «Дослідники» є інструментом, завдяки якому працівники міліції матимуть можливість спілкуватись з підлітками поза межами навчально-виховної роботи у неформальному середовищі».
Реалізація програми розпочалась в Івано-Франківську і прийшла до Львова. Гурток дослідників створюється в закладі із залученням учнів 5-9 класів і працюватиме упродовж навчального року. Тематика програми стосуватиметься правоохоронної діяльності, кримінального законодавства, особистої і громадської безпеки. Кожен навчальний модуль передбачає виконання дослідниками певного проекту на користь громади, який вони обирають самостійно відповідно до теми модуля. Проекти можуть стосуватись надання допомоги різним представникам громади, зокрема, пенсіонерам, покращення території школи або парку, тощо. Планується, що зустрічі гуртків дослідників відбуватимуться в школах два рази на місяць за участю працівника кримінальної міліції у справах дітей і виховника Пласту.
Програма поєднує пластову методу з навчанням молоді основам профілактики правопорушень, правоохоронної роботи, спонукаючи до самостійної роботи на користь позитивних змін у громадах, отже, виховуючи у дослідників лідерські якості. Така робота повністю відповідає завданням і цінностям Пласту.

Новий проект «Дослідники» Новий проект «Дослідники»

Під час заходу працівники Проекту «Реформування системи кримінальної юстиції для неповнолітніх в Україні» представили посібники, які були розроблені для працівників міліції, виховників Пласту і учасників програми – дослідників, продемонстрували уніформу дослідника, яка містить емблему програми – поєднані елементи логотипів МВС та Пласту.
За словами керівників проекту, напевно наразі найбільш результативна презентація програми у школі-ліцеї “Оріяна” – 50 бажаючих вступити у лави Дослідників! Організовувати роботу учнів у проекті буде заступник директора з ВР Оксана Адамівна Сахно.

Новий проект «Дослідники» Новий проект «Дослідники»

 

Оголошення

Ліцей “Оріяна” проводить набір у перші класи на 2019-20 н.р.

Набираємо 4 класи (120 учнів) за програмою Нової української школи. Один клас (за бажання батьків) буде працювати за програмою “Інтелект України”, адаптованою до вимог НУШ.

Детальна інформація про проекти на сайтах:

intellect-ukraine

та

nus.org.ua

Для зарахування в ліцей "Оріяна" потрібно подати:

Запис проводить заступник директора з НВР п.Ярославська Н.А. у середу, четвер з 16.00 до 18.00 год.

Оголошення!!!

Запрошуємо батьків майбутніх першокласників на батьківські збори, що відбудуться 20.02.2020р. в актовій залі школи о 18:00 год.

Для п’ятикласників планується відкриття класів з поглибленим вивченням англійської мови та з вивченням економіки.

Довідки за телефоном
222-41-05.

Ми на карті:


Цікаві посилання:

Osvita.com.ua
Osvita.ua
lviv-adm
intellect-ukraine.org